Τηλεδιάσκεψη εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο της 2ης Διαβούλευσης

Ο Δήμος Φλώρινας προχωράει στο 2ο στάδιο της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη, με χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, σε συνεργασία με την εταιρία LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.

Στο δεύτερο στάδιο εκπόνησης του ΣΒΑΚ, βάσει της ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης, η Ομάδα Εργασίας σε συνεργασία με την ομάδα μελέτης του Αναδόχου, προχώρησε στην διαμόρφωση στρατηγικών στόχων και την διατύπωση ενός πρωταρχικού οράματος για την κινητικότητα.

Προς διερεύνηση της κατεύθυνσης /έμφασης που πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό, αναπτύχθηκαν 3 εναλλακτικά σενάρια τα οποία και τίθενται προς διαβούλευση μαζί με τον οραματικό στόχο και τις προτεραιότητες που θα εξυπηρετήσει το ΣΒΑΚ στην τελική του μορφή. Οι φορείς, στην δεύτερη φάση συμμετοχικού σχεδιασμού, καλούνται μέσα από συζήτηση να αξιολογήσουν και να επιλέξουν ανάμεσα στα
σενάρια κινητικότητας που παρουσιάζονται όπως επίσης και να τοποθετηθούν επί του οράματος και των προτεραιοτήτων του ΣΒΑΚ.

Στο πλαίσιο του παραπάνω θέματος, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Ανάδοχο προβαίνει στη διεξαγωγή μίας τηλεδιάσκεψης, αντί δια-ζώσης συνάντησης λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της 2ης Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς που παρατίθενται στον πίνακα της πρόσκληση που επισυνάπτεται στο κάτω μέρος του άρθρου, καλούνται την Τετάρτη 23.06.2021 και ώρα 11.00 με μέγιστη διάρκεια 2 ώρες, σε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας και τους εκπροσώπους του Αναδόχου.

Βασικός σκοπός της Διαβούλευσης είναι η τοποθέτηση των φορέων ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο σχεδιασμός, τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν και τον οραματικό στόχο για τον Δήμο της Φλώρινας, με σκοπό τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος αστικής κινητικότητας.

Επισυνάπτεται ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο περιλαμβάνονται τα σενάρια καθώς και ερωτήσεις προς απάντηση ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s